Skúste tieto 3 diabetické recepty počas tehotenskej cukrovky!

Tehotenská cukrovka trápi pomerne veľké percento nastávajúcich mamičiek. Aj keď po skončení tehotenstva často odznejú, ženy musia dôsledne kontrolovať skladbu jedál a veľkosť porcií. Neliečená tehotenská cukrovka by totiž mohla viesť k rozvoju problémov pri plode. Preto sa pozrieme na niekoľko receptov, ktoré môžete pri týchto problémoch vyskúšať. Tehotenské cukrovke sa často hovorí gestačný diabetes. …

Čítať ďalejSkúste tieto 3 diabetické recepty počas tehotenskej cukrovky!

Avokádový toast s vajcom [RECEPT]

Avokádový toast s vajcom recept

Mnohí ľudia si robia srandu z toho, že avokádový toast s vajcom je poznávacím znamením generácie mileniálov. Či už to tak je, alebo nie, v skutočnosti ide o chutný nápad na raňajky, či desiatu. Hľadáte inšpiráciu, ako ho pripraviť? V tom prípade skúste niektorý z týchto receptov. V našich končinách sa najčastejšie konzumuje chlieb. Pokiaľ …

Čítať ďalejAvokádový toast s vajcom [RECEPT]

3 zdravé recepty zo šošovky, ktoré musíte vyskúšať

Pokiaľ chcete vyskúšať šošovku zaradiť do jedálnička, najlepšia je červená šošovka. Nemá šupku ako iné strukovín a tým nespôsobuje toľko nadúvania. Nemusíte ju vopred namáčať a uvarená je za chvíľočku. Dá sa použiť do polievok, omáčok, kaší aj nátierok. Červená šošovka nahradí mäso , pretože sa jedná o bielkovinu . Preto je šošovka vhodná aj …

Čítať ďalej3 zdravé recepty zo šošovky, ktoré musíte vyskúšať

3 najlepšie recepty na zdravé sušienky

Zdravé sušienky, cookies, biscuits, amaretti, galletas či koekje. Tisíce nászvov, ktoré majú jedno spoločné. V súčasnej dobe chceme, aby boli sušienky zdravšie. Malý koláčik obsahuje najčastejšie základné suroviny, ako je múka, cukor a maslo, možno ich však pripraviť aj v zdravších verziách. My vám niektoré z nich dnes predstavíme. Zdravé nepečené sušienky Ingrediencie : 1/2 …

Čítať ďalej3 najlepšie recepty na zdravé sušienky

Čo je fermentácia a aké má účinky?

Konzumácia fermentovaných, probiotických potravín má mnoho predností. Mikroflóra vo fermentovaných potravinách vytvára ochrannú výstelku v črevách a chráni nás pred patogénnymi faktormi, ako sú salmonely a E. coli. Stavte na špičkové probiotické potraviny. Čo je fermentácia Fermentované potraviny prejdú procesom laktofermentácie , kedy sa prírodné baktérie živia cukrom a škrobom v potrave vytvárajúcej kyselinu mliečnu …

Čítať ďalejČo je fermentácia a aké má účinky?

Recept na zdravú bábovku

Ak chcete urobiť niečo pre svoje zdravie, rozhodne si ich neodopierajte múčnikmi, ale skúste ich zdravší variant. Upečte si napríklad zdravú bábovku. Zdravá bábovka z celozrnnej múky s javorovým sirupom a škoricou Doba prípravy 1 hodina Potrebné ingrediencie 2 šálky pšeničnej celozrnnej múky 1 šálka mandľového mlieka 0,5 šálky čakankového sirupu 0,5 lyžičky mletej škorice …

Čítať ďalejRecept na zdravú bábovku