Čo je fermentácia a aké má účinky?

Konzumácia fermentovaných, probiotických potravín má mnoho predností. Mikroflóra vo fermentovaných potravinách vytvára ochrannú výstelku v črevách a chráni nás pred patogénnymi faktormi, ako sú salmonely a E. coli. Stavte na špičkové probiotické potraviny. Čo je fermentácia Fermentované potraviny prejdú procesom laktofermentácie , kedy sa prírodné baktérie živia cukrom a škrobom v potrave vytvárajúcej kyselinu mliečnu …

Čítať ďalejČo je fermentácia a aké má účinky?

Zväčšená prostata: Aké sú jej príznaky, liečba a prevencia?

Zväčšenie prostaty je nezhubné ochorenie mužov, prejavujúce sa ťažkosťami pri močení, ktoré je namáhavé, zdĺhavé, s malým tlakom prúdu, pocitu nedostatočného vyprázdnenia močového mechúra a častejšími návštevami toalety. Vo veku nad 50 rokov ide o bežné ochorenie, ale výnimkou nie sú ani mladší muži. Po 70. roku života zväčšenou prostatou trpí 90% mužov. Existujú 3 …

Čítať ďalejZväčšená prostata: Aké sú jej príznaky, liečba a prevencia?